Den chytrých aut 15. 10. 2022

Sobota přesně v polovině října se může zdát jako odvážný termín na konání venkovní akce. A nedá se s tímto výrokem než souhlasit. Letos se žádné babí léto nekonalo a my od samého rána zažili jen déšť a sychravo. 

Přesto jsme kolem desáté hodiny přivítali velkou část návštěvníků, kteří se zaregistrovali. Malí či velcí, všichni už se nemohli dočkat, až se začne něco dít.

Po úvodním zopakování pravidel testovacího polygonu se účastníci rozdělili do skupin podle barvy své vestičky a rozešli se se svými průvodci po prvních stanovištích. 

Na každém stanovišti na ně čekali naši kolegové, aby jim vysvětlili technologii, kterou vyvíjejí. Ukazovali jsme od nejnovějších ovládacích panelů na palubní desce, přes virtuální testování s reálnými auty a vývoj pro autobusy a dodávky, až po ovládání auta přes počítač, nebo testování podle mezinárodních bezpečnostních standardů. Nechybělo ani vysvětlení radarových senzorů nebo testovací jízda v Mercedes elektromobilu s Valeo klimatizačním systémem.

Po třech hodinách jsme setkání zakončili a těšili se na další skupinu návštěvníků, kteří si vybrali odpolední čas návštěvy. Ani oni nepřišli o  žádnou zajímavou ukázku, a bohužel ani o kapky deště, které nás doprovázely celou dobu.

I přes počasí se akce podařila a my už se nemůžeme dočkat jarního ročníku.